Coca-Cola met je eigen naam

Fraai staaltje ‘laatjemerkzien’, die ‘Share a Coke with…’-campagne. Coca-Cola staat op station Amersfoort met drie felrode blikjesautomaten die direct je eigen naam (of die van een ander) op een blikje printen. Klaar terwijl je wacht!

CocaCola printer

 

Een dag later trof ik de ‘share-a-Coke-karavaan’ op station Zwolle. De rij bleek hier een stuk korter, dus heb ik ook twee blikjes laten maken. Een tikkie teleurgesteld was ik wel, toen ik merkte dat niet het blikje, maar een sticker werd geprint. Weliswaar netjes op het blikje geplakt door vermoedelijk kaboutertjes die in de automaat zaten, maar ik had meer high-tech verwacht. Maakt niet uit, de cola smaakt er niet minder om en degene die het blikje gaf was verrast. Daarin is Coca-Cola dus geslaagd.

Naamblikje

Gepersonaliseerd blikje of gepersonaliseerde sticker?

 

2

5 Comments

  1. stefanie

    wat moet ik doen als ik mijn naam op een flesje coca cola zero heb gekocht want ze zeiden iets van een foto te trekken maar ik graak er niet aan uit.

    • Martijn (Author)

      Coca-Cola heeft promoteams ingezet die in stadscentra en op stations met blikjes-automaten voorbijgangers hun eigen naam laten maken. De apparaten zien eruit als een gewone blikjesautomaat, maar hebben een printertje ingebouwd. Die print rode labels met witte letters, die op het blikje geplakt worden. Dus niet op ene flesje, maar op een blikje. Op shareacoke.nl vind je informatie over waar en wanneer de promoteams met de automaten staan.

  2. hoe moet ik mijn naam daarop die fles krijgen hoe moet ik het doen ????