Wat ik doe (en hoe)

Branding & Design voor ondernemers met grote ambities

Martijn van de Polder

 

Ik ben Martijn van de Polder, grafisch ontwerper met liefde voor eenvoudige merken die eenheid uitstralen. Ik help jou als ondernemer van je grote ambitie een merk te maken. Dat doe ik met een mix van merkstrategie, design en marketing. Mijn ontwerpstijl is kleurrijk, strak en gericht op eenvoud.

Een eenvoudig merk is sterk.

Als ondernemer wil je opvallen en klanten aantrekken die fans van je merk worden. Je kunt schreeuwen met advertenties, kortingen en vage beloften, maar dat doet iedereen.

Mijn strategie is anders.

Ik leer je focussen op eenvoud. Want een eenvoudig merk valt op in de chaos. Je kunt makkelijker vertellen waar je voor staat. Je wordt sneller begrepen. Klanten, bezoekers en zelfs je eigen medewerkers weten precies wat ze aan je hebben. Je trekt ze aan omdat ze vertrouwen.

Eenheid is mijn recept.

Met een eenvoudige merkidentiteit ben je er nog niet. Als je klanten wilt aantrekken moet je je merk laten zien. En dat is niet je logo op de gevel. Je merk is namelijk de gedachte die mensen over jouw bedrijf of product hebben. Plus alle associaties daarbij. Je zult er dus alles aan moeten doen om die gedachte en associaties in de juiste richting te duwen. Van je opvallende visitekaartje tot de teksten op je website. Van de aankleding van je kantoor tot je toon en gastvrijheid als je je klanten spreekt. Alles moet matchen met wie je bent, wat je doet en wat je belooft. Eenheid is het recept.

Ik help je met al je merkuitingen. Met vormgeving, teksten, fotografie en illustraties. Zelfs over de kleur van de muur in je kantoor denk ik graag mee, want ik benader elk merk vanuit het grote geheel. Ik doe het liefst niet één aspect, maar alles voor jouw merk.

Dat hoeft niet meteen nieuw, groots en meeslepend. Als je al een merk hebt kun je me inzetten als de virtuele marketing-sideskick van je bedrijf waarbij ik meedenk en merkuitingen ontwikkel die bijdragen aan je ambitie. Niet als los onderdeel, maar altijd in het verlengde van wat je al hebt. Want eenheid is het recept voor een consistente uitstraling van je merk.

Mijn ideale werkwijze (afwijken mag)

Jouw Merkidentiteit

WAAROM JOUW MERK?

We ontmoeten elkaar op jouw bedrijf, een zonnig terras of via Skype en je vertelt me wie je bent, wat je doet en vooral waarom je dat doet. Ik luister, stel vragen en geef praktisch advies.

Samen definiëren we je doel en met welke doelgroep je dat wilt bereiken. We gaan in op wat je je klanten belooft en wat vooral niet. Hoe je gezien wilt worden. Wat je missie met je merk is. En je visie op je vak. We bepalen welke sfeer je merkidentiteit moet uitstralen en op welke toon we communiceren met je gewenste klanten. Best een compleet marketingverhaal dus. Het is het vertrekpunt en het ijkpunt van de opdracht. Dit is je Merkidentiteit, het DNA van je merk. Het is de basis voor je Visuele Merkidentiteit.

Logoschets

Voor elk logo start ik met een potloodschets.

Visuele Merkidentiteit

LOGO- EN HUISSTIJLONTWERP

Met je sterke Merkidentiteit ga ik aan de slag om je merk ook visueel sterk te maken. We starten met je logo. Ik schets mijn ideeën voor je logo eerst op papier en werk het digitaal uit. Het resultaat presenteer ik aan je als conceptlogo. Soms is het er eentje, soms meerdere varianten. Met jouw feedback mag je me aanvullen en/of bijsturen. Zo zijn er geen onaangename verrassingen en krijg je wat echt bij jou en je merk past. Zo werken we samen naar een definitief logo.

Je logo is de primaire beeldtaal bij jouw merk. Het is een startpunt voor de huisstijl: Met de juiste vormen, kleuren en typografie ontwikkel ik een unieke uitstraling voor je bedrijf of product. Ook fotografie, illustratie en copywriting hoort daarbij, al zal ik voor die onderdelen soms specialisten inschakelen.

De visuele merkidentiteit verwerk ik tot een stijlgids. Handig voor jezelf, maar is ook een gids die je de komende jaren gebruikt voor leveranciers die iets met je logo, kleuren of website moeten doen. Dit document geeft de juiste richtlijnen voor het gebruik van jouw merkuitstraling.

Design- en Marketingondersteuning

GRAFISCH ONTWERP & STRATEGISCH ADVIES

Na je Merkidentiteit en je Visuele Merkidentiteit staat niets meer in de weg voor de uitrol van je merk, de merkdragers. Waar we beginnen, bepalen we samen. Verkoop je producten, dan heb je meteen behoefte aan briefpapier voor offertes en facturen. Ben je een coach en geef je trainingen, dan heb je eerst meer behoefte aan een Powerpoint- of Keynote-sjabloon. Als je nog niet goed weet wat je nodig hebt, dan beginnen we klein; met je visitekaartje en je Linkedin en/of Facebook-pagina, afhankelijk van waar je meeste potentiële klanten zitten.

Ik hou van een flexibele aanpak: Dus ga je eerst aan de slag met wat je nodig hebt en de feedback gebruiken om bestaande merkdragers te verbeteren en nieuwe verder te ontwikkelen. Je website uitbreiden met een shop, een beurswand ontwerpen, toch een stapel voorbedrukt briefpapier of een kennisevenement voor klanten aankleden: ik sta voor je klaar met design- en marketingondersteuning.

Voor € 60 euro per uur ben ik je virtuele design – en marketingassistent. Vaak werk ik ’s avonds, omdat ik het combineer met een vaste baan als brand designer bij een technisch internetbureau. Het voordeel is dat jij ’s morgens begint met nieuwe ontwerpen van mij in je mailbox.

Levertijd

Denkwerk, schetsen, vormgeven, regelmatig de voortgang bespreken; daar gaat natuurlijk wat tijd in zitten. Mijn agenda op dit moment:

Voor nieuwe projecten beschikbaar vanaf september.
Toch deze zomer wat nodig? Bel of mail, dan kijken we samen naar wat wel kan.

De omvang van het project bepaalt de levertijd. Nog voor we beginnen geef ik je daarover uitsluitsel. De gemiddelde looptijd van een compleet merkontwikkeltraject, van merkidentiteit tot de eerste praktische merkdragers is 2 tot 3 maanden.

Wat kost het?

Jouw bedrijf, product, evenement en merk is als geen ander en vraagt om een eigen aanpak en eigen kostenplaatje. Dat zal je niet verrassen. Maar wat wil je hebben? Of belangrijker; wat heb je nodig? Wil je alleen op weg geholpen worden met je Merkidentiteit? Of heb je alles helder en ben je op zoek naar een logo-ontwerper? Of heb je al een merk, maar mis je een gelikt Keynote-sjabloon voor de presentatie van volgende week? Niets moet en alles kan.

Ik vind het belangrijk vooraf jouw budget te weten. Denk daar dus alvast over na voordat je me mailt of belt. Geen idee wat je budget moet zijn? Doe de check!

Wat krijg je voor 500 tot 1000 euro?

Voor jezelf beginnen, een nieuw product lanceren, een groot evenement aan het voorbereiden of een jubileum op komst?

We creëren samen je Merkidentiteit als blauwdruk. Je missie, je visie, je doelgroep, je communicatie en de essentie van je merk verwerk ik in een eenvoudig merkverhaal dat je makkelijk kunt vertellen aan klanten en medewerkers. We hebben meerdere sessies waarin we de voortgang bespreken en de inhoud slijpen. Wat ik oplever is een mooi document waar je echt wat aan hebt bij de verdere ontwikkeling van je bedrijf.

Wat krijg je voor 1000 tot 2000 euro?

Maak een vliegende start met een complete Visuele Merkidentiteit.

Ik ontwerp je Merkidentiteit (zie boven) en je Visuele Merkidentiteit. Met de Merkidentiteit als uitgangspunt begin ik met het ontwerp van je logo en een icoon. In kleur, in zwart, wit, voor horizontaal en verticaal gebruik. Je krijgt je logo en icoon in handige bestandsformaten voor schermgebruik en voor drukwerk. Je kunt de bestanden online en offline gebruiken, in het klein op je website of in megaformaat op je bedrijfswagen.

  • Logo in kleur, in zwart, wit, horizontaal en verticaal gebruik.
  • Logo in diverse bestandsformaten voor online toepassingen (JPG, transparante PNG, web SVG).
  • Logo in diverse bestandsformaten voor offline toepassingen (drukwerk EPS, schaalbaar PDF)

Het directe vervolg op het logo is de huisstijl. Kleuren, vormen, fotografie en lettertypegebruik. Ik verwerk ze tot een handige stijlgids. Je ontvangt de huisstijlgids als PDF en als echt fysiek boekje.

Wat krijg je voor meer dan 2000 euro

Online en offline een sterk merk, dat opvalt door eenvoud en eenheid.

Met je logo en je huisstijlhandboek kunnen we de vertaalslag maken naar merkdragers die opvallen. Ook hier geldt weer: de investering is afhankelijk van wat je nodig hebt. Meteen een website die je zelf kunt beheren en voorzien van artikelen, foto’s en video’s die klanten aantrekken? Of starten we offline, met briefpapier voor je offertes en facturen, een presentatiesjabloon of cursusmateriaal voor de training die je geeft?

Jij mag het zeggen, want jij weet het best wat je nodig hebt. Laten we samen kijken naar wat nu moet of later kan. In de praktijk werkt een uurtarief het best voor maatwerk. Ik reken € 60 euro per uur.

Voor alle gedrukte middelen betaal je de werkelijke prijs. Ik lever ontwerpen zodanig op, dat je ook naar een drukker van jouw keuze kan. Maar het is voor mij een kleine moeite om het bij de beste partij neer te leggen, afhankelijk van wat de kwaliteit moet zijn en je budget toelaat. Ik kies vaak voor een internetdrukkerij voor standaarddrukwerk zoals briefpapier, flyers en visitekaartjes. Voor meer specifiek maatwerk, heb ik meerdere drukkers in mijn netwerk met elk een eigen specialisatie, van textieldrukwerk tot houtprint en van autobeletteraars tot pennenbedrukkers.

Als je werk je serious business is, dan is investeren in je merk essentieel. Deze budgetindicatie geeft aan wat je kunt verwachten voor welke prijs. Weet je niet goed binnen welke budgetcategorie je valt? Bel me gewoon even. Ik luister naar wat je wilt en laat je kiezen wat je écht nodig hebt.

STUUR ME EEN MAIL OF BEL  

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewarenBewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Maak kennis met Martijn

Martijn van de Polder
Martijn van de Polder
Grafisch ontwerper en marketeer
Martijn van de Polder
Grafisch ontwerper en marketeer

Samenwerken?

Freelance specialisten gezocht!

Featured Positions
fotografen
tekstschrijvers
developers
illustratoren
Laat van je horen, ik wil met je samenwerken